Anopin vierailu lamaannutti täysin, kaksi viikkoa ennen ja jälkeen... siitä ei sen enempää...ei näköjään riitä edes 7000km välimatka..

Nyt kaikki kunnossa! Marjalle terkkuja ouluun!!

Yhtä juhlaa ollut pari viimeistä viikkoa. On vietetty tyttöjen syntymäpäiviä moneen otteeseen. Pienempi neiti täyttää täräytti 6 vuotta ja isompi neiti 10 vuotta. Äkkiä aika kuluu. Isommalla alkaa olla havaittavissa jo murkkuiän oireita... kauhulla odotan jatkoa...Oona on ollut aina voimakastahtoinen, nyt siihen lisätään siskoviha-äiti+isi-viha-+ kaikki on tyhmää ja tylsää... Tässä yks aamu kuului karmea karjaisu Oonan huoneesta " mene pois senkin tyhmä ääliö apina, tämä on minun huone ja tänne ei oo typerillä asiaa. Tässä on viiva ja tämän yli et sitten tyhmä apina tule.." -- veti teipin lattiaan rajaksi... Että näin ne lapset kivasti kasvaa ja kehittyy... : )

Lauantaina oli lisäksi yhdistetyt juhlat toisen suomiperheen kanssa; heidän tytön + äidin sekä meidän tyttöjen juhlat. Oli kiva kun oli suomipoppoo ja vähän muitakin koossa taas. Yöjuoksuun karkasi tällä(kin) kertaa naisporukka viettämään toisen emännän synttäreitä...
Kiitos vaan kaikille juhliin osallistuneille!!!

Viime viikon maanantaina alkoi jo viluttamaan. Torstaina käytiin naapurin kotirouvan kanssa päivän visiitti Shanghaissa shoppailemassa ( kylmä tuuli teki tehtävänsä). Lauantaina oli jo kurkku hienoisesti arka ja sunnuntaina sitten iski tauti kunnolla. Korviin ja kurkkuun pistää edelleen, nyt jo vähän lievitti oireet; kiitos naapurin lääkkevaraston!! Vakiapteekki kun oli yllättäin vaihtanut maisemaa, toisesta ei ilman reseptiä saanut. Mulla on niin monesti ollut jo kurkunpääntulehus että tiedän mitä lääkettä hakea ilman lääkärissä käyntiä. Perjantaisin täällä on paikallisessa sairaalassa saksalainen lääkäri, jonne suuntaan jos ei siihen mennessä helpota. No, jos taas selviän tällä -kerran vuodessa kipeä- niin hyvä näin.

Parin viikon päästä on tulossa hyvä ystäväni poikansa kanssa oulusta pariksi viikoksi kyläilemään. On kiva nähdä pitkästä aikaa! Äipän tuloa samoihin aikoihin odotellaan kovasti kanssa!!  Sitten onkin enää vähän aikaa ja lähdetään thaimaaseen taas jouluksi. 

Laitan myöhemmin kuvia juhlista sekä shanghain löydöistä; tytöille mm. aivan ihanat mekot ja makso vaan 8.8e.  Elämä on. Onneksi mulla oli naapurin info-toimisto mukana : )

Nyt kuumaa juomaa että saadaan ääni taas kulkemaan. Palataan!