kaikille "hätyyttelijöille" tiedoksi : ). Pre-visiitistä on kotiuduttu mummolareissun kautta.

Lennoista suoriuduin suurin piirtein elossa... Oulu-Hki välillä ressipallolla iski huono olo, johtui varmaan jännityksestä sekä välilaskusta ja -noususta Kemissä. Kiinan koneeseen noustessa pyysin Finnairin stuertilta matkapahoinvointilääkettä tulevaa lentoa varten. 10 min tenttauksen jälkeen ( mitä varten tarvit, mistä tiedät että sinulla on huono olo, kiristääkö vatsaa...) tulimme ( luovutin anomisen tässä vaiheessa..jo) siihen tulokseen etten kyseistä lääkettä saa. On kuulemma vatsalle haitaksi.. Jaa-a, enpä kommentoi muuta kuin että ei ollut kovin mielyttävä alku matkalle..

Perillä Shanghaissa löytyi laukut ja löytyi kuski. Hällä oli kyltti jossa komeili firman logo. Kaupunkia ei kyllä lukenut, mutta hotellin osotteesta varmistin hyppääväni oikeaan autoon. Matkalla näki monenlaista maisemaa ja nähtävää. Hienoja taloja ja röttelöitä vuorottellen ja LEAN manaamia riisipeltoja viljelijöineen. Autot ajeli moottoritiellä melko nopsaa kyytiä ja melko hauskasti "kaistoja" pitkin... Kuski muutten soitti jotain kiinalaista pop-levyä.. kerkes kiertää kiekko kaksi kertaa kunnes älys vaihtaa pois..Just kun aloin jo muistamaan sanoja, damn. Tilalle tuli vanhoja balladeja sisältävä levy, sarjassamme stevie wonder ym.. Valitte sitten niistä. "Vapauttakaa eläimet"- aktivistilla kävi sääliksi possurievut, joita oli pakattu lava-auton lavalle neljän kerroksen korkeudelta päällekkäin : (

Liikenne tuolla moottoritiellä olikin ihan asiallista; paljastui tämä mulle saavuttuamme Hangzouhun. Siellä oli myös kaistat ja valot ja liikennesäännöt vaan ei ne koskeneet ketään. Meno oli eka kerralla aika hurjaa. Jos haluat kääntyä johonkin, niin kännyt just siinä missä satut oleen, viis muista liikkujista ja kas onpas meillä liikenne jumissa. Vaan näyttipä tuo systeemi toimivan, kun kaikki kerta tekevät samoin.. Kokeillaan suomessakin : )

Pekka tuli hotellille heti perässä, innokkaana viemään kaupunki kierrokselle. Sen verran ryytynyt matkasta olin että oli pakko ottaa pikku päikkärit ennen lähtöä. Käytiin muutamaa kauppaa kiertelemässä ja syömässä ( mäkkärissä tietty, eihän sitä heti tohi muuta ostaa). Kummasti uni tuli illalla.

Maanantaina oli heti aamusta vuorossa asuntojen katselu sekä koulussa käynti. Asuntoja oli tarjolla kerrostalosta, paritaloista sekä muutama omakotitalo. 2:seksi merkattu kohde oli kiinnostavin, vaan paikalla ei ollutkaan ketään eikä päästy sisään. Muut talot kierrettin, muttei oikein sopivaa löytynyt. Lopuksi saatiin aneltua että yritettäisiin 2seen uudestaan ja yhteys välittäjään saatiin. Asunto oli uusi vastavalmistunut 200 neliön kerrostalo asunto.

Tässä pari kuvaa tulevan asunnon olohuoneesta:

112506.jpg

 

112507.jpg

Kalusteita uupuu vielä, sillä kolkon näköistä.

Sekä kuva toisesta lastenhuoneesta:

112508.jpg

Huonekalut ehkä vähän eri makua kuin meillä yleensä, mutta ihan tyytyväisiä ollaan. Kaikki saatiin mitä pyydettiin. Tai ainakin luvattiin toimitettavan, se on sitten nähtävillä kun sinne mennään. Tytöt on tyytyväisiä tuleviin sänky-laatikosto-systeemeihin. Kauhulla vaan ajattelen tuota nyt 'ah niin ihanasti kiiltävää lattiaa', noikohan se kiiltää vielä kahden vuoden päästä naarmuttomana.. Asuntoa havitteli toinenkin suomalaisperhe; saatiin myöhemmin tietää kun kyseisen perheen äidin kanssa juteltiin asunnoista. Kiinassa on se tyyli että asunto annetaan monelle välittäjälle ja nopeimmat selviävät. Meillä kävi tuuri ja saimme asunnon. Onneksi toinen perhe sai samasta talosta naapuri rapusta samasta kerroksesta myös asunnon. Naapureiksi päästiin sittenkin! Onnea uuteen kotiin!

Koululla meitä kierrätti ystävällinen vanhempi herrasmies, samalla kertoen ja tentaten meitä. Kaiken ymmärsi mitä hän sanoi, mutta kun ei tahtonut muistaa sanoja kun yritti vastata hänelle. Joo kyllä me ymmärretään mutta... Yhteisymmärrykseen päästiin ja paikat tytöille varattiin. Molempien tyttöjen luokille tulee toisia suomalaisia, joten aloitus varmasti helpompaa. Koulu on siis kansainvälinen ja englanninkielinen. Tytöt saavat alussa tehostettua opetusta, joten eiköhän se aika pian lähde sujumaan. Lapsethan kyllä oppii ja pärjää, mutta kun olen tälläinen huolehtija.. niin minkäs teet.

Tässä kuva koulun pihalta:

112530.jpg

Ja tässä koulun pihalta, tarhan puolelta:

112532.jpg

Aika vaatimattoman näköistä suomeen verrattuna.. Kuvat ei kovin hyviä, pihalla oli myös urheilu- ja pallokenttää ym. Aidattu alue ja vartiointi toimii.