Nyt on sitten tyttöjen loma ohi. Tänään käytiin koululla katsastamassa uudet opet ja luokkahuoneet. Molemmille tulee aivan ihanat opettajat; Siljalle Mrs Waters ja Oonalle Ms Amiraul. Siljan ope on viime vuonna tullut jo tututksi; on entisen opettajan hyvä ystävä ja naapurin tytön viime vuoden ope. Aivan ihana ihminen! Oonan opettaja on yksi koulun uusista tulokkaista, hieman vanhempi rouva. Ensi vaikutelma hänestä on erittäin miellyttävä, tuskin tulee ongelmia.

Tytöillä ujostutti tavata luokkakavereita. Oonan porukka pysyy melkein samana, mutta Siljan luokkaan tuntui tulevan paljon uusia. Silja ei päässyt sydänystävä Abigailin kanssa samalle luokalle, mutta ope kertoi että tulevat tekemään paljon yhteistyötä rinnakkaisluokan kanssa ja näin saa tytöt olla yhdessä taas. Abin isän kanssa harmiteltiin "eroa" myös, mutta onhan nuo viikonloput niin saa tytöt leikkiä. Vähän tytöillä jänskättää huominen; toisaalta kiva mennä taas kouluun kavereiden kanssa, mutta toisaalta ei haluttais... No, hyvin varmaan menee kun on käyty tutustumassa ennakkoon.

Koulupäivä aavistuksen pitenee; bussi tulee nykyisin jo 7.18 ( ennen 7.35) ja tuo takaisin 15.38. Ei ole iso muutos, mutta herääminen on aikaisemmin että ehtii kaikki aamutoimet tehdä. Herääminen ei niinkään ongelma, vaan se illalla  sänkyyn asettuminen... wish me good luck... Silja muuten ilmoitti alkavansa joka aamu syömään kaurapuuron ennen kouluun lähtöä; niinpä äipälle napsahtaa huomenna aikainen herätys myös. Kovin vakuuttunut en tästä tulevasta puuro-rutiinista ole, mielenkiinnolla seurataan maistuuko edes eka viikon ajan : ). 

Ai niin, nyt kun on katto korjattu, ilmastointilaite jees, niin sitten tuli vedet kylppärin lattialle... Heti edellisen rempan jälkeen alkoi suihkukaapin alta valumaan vedet lattialle; vaikka kyseistä suihkua ei edes käytetty... Ilmastoinnin poistoputki oli liitetty kylppäriin menevään putkeen ja kyseisen putken liitoskohta vuoti vettä. Asiasta landlordille ilmoitettin ja hän saapui paikalle remppareiskan kanssa. Aikansa valuttivat suihkukaappiin vettä, siirtelivät kaappia ja ihmettelivät lattiaa... " Madam madam, kylläpäs rouva on tyhmä kun ei tajua suihkussa käydessään nostaa altaan pohjassa olevaa lukkoa ylös, että vesi pääsee pois. Rouvalla vedet silloin tulee ylilaitojen..."... Arvatkaa että tämä madam pulttas... Eikös setät tajua ettei vesi voi sieltä tulla kun sitä EI käytetä sitä suihkua... Niin jäi vedet lattialle ja madamelle ohjeet suihkutteluun. Vettä tuli joka päivä viime viikon ajan edelleen; aattelin etten ota yhteyttä kun ei ukko kerta asunnostaan välitä. Sunnuntaina nuorimmainen meni kylppäriin ja vetas nurin kun oli vettä taas kerran runsaasti lattialla; loukkasi selän ja jalan, ei pahasti mutta kuitenkin. Lähti vihainen puhelu asuntovastaavalle... Maanataina aamulla tuli landlord reiskoineen tuhisten sisälle. Aikansa puhisivat kaapin takana, tupakkaa poltellen... Ilmeisesti nyt vihdoin tajusivat vian; toistaiseksi ei ainakaan ole tullut vettä enää. Käsittämätöntä miten vaikea noilla miehillä/kiinalaisilla on joskus ymmärtää ihan käytännön juttuja. Saati sitten että vois uskoa länkkärinaisen sanomisia. Eihän se voi olla heidän tekemisissä vikaa...