Ettei sitten kotiin paluu sujuisi kivuttomasti...

Nettiyhteys oli jonkusen päivää poikki kun asumisasioita hoitava sihteerikkö oli " unohtanut" maksaa laskun...Kuvia lomalta yritin latailla alkuviikosta, vaan ei avannut koko vuodatusta.

Alivuokralaisia on muuttanut kotiimme; ihania mustia ja harmaita pitkäsarvisia ötököitä vilistelee siellä tällä! Ei toistaiseksi ole tunnistettu lajia, torakoita eivät kuitenkaan. Minusta on tullut serial killer; ostin Carresta ötökkäbaarin-- örkki menee purkin läpi+nappaa myrkyt masuunsa+painelee kotiin+ tappaa koko porukan... näin purkki lupaa... Saas nähdä.

Ja otsikon valkoiseen kuplaan... Eilen aamulla Silja kömpi petiin viereen köllöttelemään. Katseli kattoa ja tuumas " äiti, mitä noi valkoset kuplat tuolla katossa on?" Vastasin " ne on ne kosteusläiskät mitkä tuli ilmastoinnin vuodosta ennen lomia..." Suuntasin katseen kattoon ja voi ziisus mitkä kuplat siellä möllötti! Toinen oli koripallon kokoinen ja toinen pienempi... Eli yön aikana oli ilmastoinnin vedet taas kertyneet kattoon. Landlordille soittamaan ja "tulen 10 min päästä, tulen tulen..." Noin puolentoistatunnin odottelun jälkeen tuli sitten. Joo, kupla on katossa, kyllä... Huomenna tulee korjaaja, aamulla 8. Vaihdetaan levy ja vedetään maalit piälle! Joo hei haloo-- siellä vuotaa joku putki!!! Mitäs sille tehdään???
Ei kait siinä kun odottelemaan aamua; vähän kyllä kummastutti että kattolevy roikkui vettä täynnä eivätkä tyhjentäneet...No yöllä sitten katottiin vielä dvd:tä ja hetkeksi mentiin käymään keittiössä. Takas tullessa kuului lorina, huikkasin Pekalle että nyt sitten alko vesi vuotaan ja kusta pääsin makkarin ovelle, kupla puhkesi lopunkin ja arvatkaa kenen niskaan... ; )... Meni reilu tunti siinä paikkoja kuivatessa ja siivotessa; Pekka repi irti katosta roikkuvat levyn palaset. Loppu yö kuunneltiin kun vesi tippasi sankoon...

Nyt kello 9 ( niin kello8 piti tulla...) tuli sitten landlord ja joku taas-kerran-tee-se-itse-remonttimies-todennäköisesti... ovat irrotelleet katosta levyn ja ilmastoinnin osia...ja landlord tuossa pisti tupakaksi!!! En voi sietää että sisällä poltetaan, saati makkarissa, saati toisen kotona-- olkoonkin hänen omistama kämppä mutta me asutaan täällä nyt!!! Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan kuinka remppa etenee...; ), laitan kuvia katosta sitten...

Nyt valmistaudumme tyttöjen kanssa polliisitalolle lähtöön; asumislupien uusintaa on tiedossa. Viimeksi siellä vierähti jokunen hetki, kun niitten piti saada käyttää tyttöjä kuvassa moneen otteeseen , ihan vaan huvin vuoksi, ja kaikkien piti käydä meitä siinä ihmettelemässä... Parempi onni tällä kertaa.

Nyt on sitten kiinaelämää muuten takana vuosi ja pari päivää. Just lovin' it ; )

P.s. tuli yks remontti-Reiska lisää... ja vielä ovesta lappaa... Myöhemmin selviää montako kiinalaista tarvitaan  

Vastaus: 7...

Tässä "pieni" pullistuma katossa...

802820.jpg

Tässä on sitten vedet tullu alas... ei odottanut aamuun...

802837.jpg