Mä oon ollut yhtä aurinkoa jo yli viikon : )! Jep, kyllä näin on päässyt käymään. Elämä on jotenkin          " loksahtanut" paikoilleen ja on tyytyväinen olla. Jotenkin kaikki tuntuu toimivan, vaikka välillä vastustaakin, silti plussapuolia on enemmän. Vaikea selittää, mutta kaikki on jotenkin kohdallaan : ).

Salilla rehkiminen alkaa tuottamaan näkyvää tulosta..jeee-eee...itse uskaltautuu peilistä tarkastelemaan näkyykö missään ja näkyyhän se! Lisäksi on kiva kuulla kohteliaisuuksia kuinka olkapäät on muuttuneet kauniiksi, kasvot näyttää raikkailta ja iho terveeltä ( kääk, miltähän se on tähän asti näyttänyt...), pieniä juttuja mutta kummasti kannustaa eteenpäin! Ystäväpiiri on laajentunut; yks päivä mietin että aika montaa eri kansallisuutta löytyy esim salilla tulleista ystävistä: unkari, intia, israel,malesia, alakerran australialainen rouva... ja muutamia paikallisia lisäksi. Jotenkin oon saanut uutta potkua salilla käyntiin, kesän jälkeen tuntu alkuun ettei millään huvita lähteä. Mutta nyt tietää että joka päivä siellä on joku kavereista, ihan kiva treenin jälkeen lörpötellä tai tehä yhessä loppu-cardiot ym. Ja treenarin kanssa urakka jatkuu. Vielä on vähän hiomista mitä haluun... mutta eiköhän siitä päästä yhteisymmärrykseen : )

Tytöillä on koulussa alkanut tosi kivasti menemään. Läksyjä ei ole liikaa, kavereita on kummallakin, opet on mukavat. Koulubussissa on Siljaa "kiusannut" 5.luokan poika, tänään aamusella hänen kanssaan asiasta juteltiin. Oli tosi fiksun ja mukavan olonen poika, pyysi anteeksi ja lupasi lopettaa.

Kiinan tunteja en oo vielä aloittanut, odotan yhä sitä oppikirjaa Suskii.....!!!! No oma vika kun unohdin suomeen, mutta laita tuleen äkkiä!!! Kadulla ymmärtää ( välillä) ja tulee ymmärretyksi ( välillä) yllättävän hyvin. Pikku hiljaa alkaa oppimaan lauseiden muodostusta ja uskaltaa yrittää vaikeempiakin juttuja. Nyt sain israelilaiselta Tsipiltä lainaan enkku-mandariini-oppitunnit; voi salilla treenatessa kuunnella opetusta mp3:sta...ehkä kuitenkin vasta loppujutuissa, alkuun tarvitaan edelleen Lauri Tähkää, Sunrise Avenueta ym.

Viime viikonloppuna vietettiin isolla porukalla erään suomi-neitin 3-vuotissynttäreitä; kiva oli tavata muita suomalasia (osa perheistä asuu eri puolella kaupunkia, ei usein tapaa) ja toki muitakin vieraita. Ja eritysesti musta on mukava että lapset pääsee leikkimään toisten suomalaisten kanssa.
Juhlien jälkeen karattiin tyttöporukalla baarikierrokselle ja discoon... hauskaa oli. Varsinkin A:lla joka oli "indialaiset from bollywood from 60ties"-poikien piirittämänä : )... eikös vaan...

Naapuriin saatiin uusia suomalaisia; olihan luksusta käydä siellä Anskun salongissa hiukset leikkauttamassa : ). Pystyt oikeesti sanomaan että "vähän jotain ton tyylistä, tosta noin ja mitä sä oot mieltä.."Eikä tarvinu jännityksellä odottaa että mikähän on lopputulos... Hyvin on täällä leikanneet, ei sillä, mutta aina ei oo saanut ihan sitä mikä oli mielessä... 

Ai niin. Tässä meidän kotikadulla asuu eräs vanhempi rouva, jota kutsutaan "kotikadun mummuksi". Päivittäin häntä tervehditään ja hän käy tyttöjä ja minua kättelemässä ja kyselee kuulumiset (kiinaksi, jep). Veimme hänelle fazerin sinisiä konvehteja suomen tuliaisina, ei millään meinannut ottaa vastaan (kiinalainen tapa, pitää kieltäytyä monta kertaa lahjan vastaanottamisesta). No, yhtenä iltana tultiin kotiin ja pihalla vartija tulee luokse hedelmäpussin kanssa kovasti kiinaksi selittäen. Tällä kertaa "tingbutong" eli ei ymmärrä sanaakaan.. ei noi oo mun hedelmiä..soitin jopa naapurille oisko niiden ayi jättäny niiden ostokset ulos... Ei. Seuraavana päivänä tuun kotiin, niin taas vartija viittoo koppiaan kohti kovasti selittäen...taas hedelmäpussia näyttäen...Ei hitsi, mä en ymmärrä... Näyttä valokuvaa jossa Silja on "mummun" kanssa ja näyttää pusseja..AHAA...noi on mummun tuomat vastalahjat! 6 omenaa ja 6 pulloa mehua punaisessa kassissa...Mummu oli jättänyt sen kuvan vartijalle kenelle lahjat ja keneltä... Oli tosi mukava yllätys, ilmeisesti olemme tärkeitä tuttavia hänelle. Ei silti, kyllä minustakin on mukava kun kadulla kulkee, niin käydä tervehtimässä häntä. Kävin lahjasta kiittelemässä, kädestä pitäen ja mummu iloisesti piiitkään selittää kiinaksi "jotain" ...sanoista ymmärsin Oonan ja omenat...Nyt on sitten äipältä tilattu pitsiliina ja lasin-aluset mummulle vastalahjaksi...kierteessä ollaan : )

197945.jpg

Ei kait sitä muuta tällä kertaa.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille : )