Teemapuisto opettaa lapsia aikuisten maailmaan

27.08.2007, 07:06 GMT

Kiinalaislapset pääsevät pian maistamaan aikuisten elämää minikoossa Zhejiangin maakunnan Hangzhouhun rakennettavassa teemapuistossa. Kids City, "Lasten kaupunki" on ensimmäinen laatuaan Kiinassa, ja sen rakentamisesta vastaa Hangzhou Youth Activity Center. Teemapuisto mukailee Meksikossa ja Japanissa sijaitsevien ”Kidzania” puistojen konseptia.

Iältään 5-10 vuotiaat lapset voivat ensi vuoden lokakuun jälkeen kokeilla teemapuistossa yli 50 ammattikunnan aikuisten arkea. Teemapuisto rakennetaan 7:10 kokoon, ja sinne tulee mm. katuja, museoita, sairaaloita, supermarketteja, kouluja ja lentokenttä.

7000 neliömetrin kokoisessa kaupungissa jokainen lapsi saa oman pankkitilin, jonne talletettua lastenrahaa voi käyttää vain puistossa. Lapset voivat kartuttaa tiliään työskentelemällä puistossa eri ammateissa aina puoli tuntia kerrallaan, vaikkapa poliisin, lentäjän, lääkärin tai lakimiehen ammateissa.

”Tällainen vuorovaikutus auttaa lapsia ymmärtämään aikuisten elämää, mikä on hyödyksi heidän tulevaisuuden ammatinvalinnalleen. Lisäksi puistossa käynti on lapsille hauskaa ajanvietettä”, toteaa Huang Jianming Hangzhoun nuorison toimintakeskuksesta. Vanhempia teemapuistoon ei päästetä ollenkaan, mutta he voivat valokuvata lapsiaan valtavan lasirakennuksen ulkopuolelta.

Lasten kaupungin lippujen hintoja ei vielä ole päätetty, mutta rakennuttajan mukaan sisäänpääsy tulee maksamaan joitakin kymmeniä euroja, ja joka tapauksessa vähemmän kuin Tokion vastaavassa puistossa. Suurin osa teemapuiston rahoituksesta tulee hallituksen kassasta, mutta lisää varoja haetaan vielä sijoituksina yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Maailman ensimmäinen Kidzania avattiin Meksikoon vuonna 1999 ja se osoittautui menestykseksi. Vierailijoita on noin 800 000 vuodessa. Japanin Kidzania avattiin viime vuonna. ”Olemme varmoja että tästä kiinalaisversiosta tulee myös suosittu”, toteaa Huang.

Tekstin lähde: Xinhua

teksti lainattu www.radio86.fi