Taas on viikko vierähtänyt todella nopeasti.
Salille en päässyt kertaakaan viime viikolla. Jäsenet huutaa jo... Lenkillä onneksi olen päässyt käymään.

Torstaina käytiin koululla kuulemassa/ keskustelemassa kuinka on tyttöjen koulunkäynti sujunut ekat 3 kuukautta. Molemmat ovat opettajien mukaan ahkeria ja innokkaita oppijoita ja kovasti ovatkin jo oppineet uutta. Kumpikin osaa käyttää arkisissa tilanteissa englantia, mikä oli yllätys meille. Silja on oppinut lukemaan ja nyt tavaakin englanniksi kaiken. Siljan kirjoittaminen kavereiden nimistä on laajentunut jo lauseisiin. Tämäkin siis enkuksi. Oona on oppinut myös paljon englantia; hyvin kirjoittelee ja juttelee jo asioista-- koulussa. Kotonahan sitä ei näytetä mitä osaa : ). Oona olikin vasta viikonlopun yökylässä saksalaisen luokkakaverin luona; hyvää harjoitusta molemmille tytöille. Molemmat ovat saaneet kavereita ja muutenkin kaikki hyvin. Eli hyvillä mielin jatketaan : ).

Tämän viikonlopun aikana saimme vietettyä tyttöjen synttärit alta pois. Eilen lauantaina oli Oonan juhlat ja tänään Siljan. Molempien tyttöjen juhlissa oli suomalaisten lisäksi aasian maat hyvin edustettuna: hong kongilaisia, korealaisia, japanilaisia... Yhteinen kieli onneksi löytyi ja kaikilla oli hauskaa! Osa vieraista ei päässyt sairastelun takia tulemaan ja se vähän tyttöjä harmittaa. Siljallakin nousi sitten juhlien päätteeksi taas kuume. Pahasti on yskinyt pari päivää, uudelle luottolääkärillemme Kurtille pirautettiin ja suomenlääkärille viestitettiin ja nyt odotellaan pari päivää; vasta loppui kuuri.

Naapurirapun suomalaispariskunnalla oli lauantaina tuparit. Yhtäaikaa Pekan kanssa emme päässeet, koska meidän ayi ei tee viikonloppuna töitä. Pekka kävi ensin moikkaamassa tuttuja ja minä menin myöhemmin kiinalaisen ystäväni Shirleyn kanssa. Juuri kun meno alkoi yltyä, meidän piti lähteä treffaamaan toisia kiinalaisia kavereita. Bileisiin olisi voinut mennä takaisin, mutta kun kiinakaverit ei puhu englantia, niin aattelin että he voisivat tuntea olonsa hieman epämukavaksi. Suomipoppooseen törmättiin kuitenkin illan aikana missäs muualla kuin pomppulattiadiscossa...
Kiitos M:lle ja A:lle juhlista!! Kylläpäs maistui salmarisnapsu hyvälle pitkästä aikaa...ja aah kuunneltiin Dingoa ym suomimusaa.
Seuraavissa bileissä näytetään sitten kiinakavereille kuinka suomalaiset bilettää : )