2 viikkoa takana ja 103 viikkoa jäljellä : )
Ei täällä päiviä lasketa...

Nyt on jo vähän tuntumaa kiinaelämästä. Hyviä vinkkejä onneksi tulee koko ajan lisää. Ainut ärsyttävä (kirj.huom. yksi ärsyttävä puoli) puoli on se, kun ei ymmärrä mitä kiinalaiset sanovat. Osalla on kovastikin asiaa, mutta kun ei ymmärrä niin ei ymmärrä. Sen on oppinut ymmärtämään kun paikalliset puhuvat tytöistä "kaunis lapsi, vaalea tukka, isot silmät, äitin näköisiä, isän näköisiä..."
Joitakin sanoja ja jopa lauseita osaan jo sanoa itsekin, kaksi sanakirjaa ostettuna!! Se on taas asia erikseen lausutaanko oikein : ). Eilen oli kyläpaikassa puhetta ääntämisistä; eräs rouva taksissa luullut kohteliaasti sanovansa mihin haluaa kyydin, niin olikin sanonut " vie minut jonnekin, senkin haiseva sika..." Oli ensin ollut ihmeissään miksi kuski suuttunut ja nakannut pihalle, mutta käännöksen kuultuaan... Pitäs olla tarkkana toonien kanssa, alussa on vaan että kunhan sinne päin. Pitää vissiin alkaa keskittymään ihan oikeesti ettei tuu vastaavaa tilannetta. Sanakirjoja pöydällä rivi: suomi-enkku, enkku-kiina-kiina-enkku, enkku-kiina/mandarin...

Siinäpä sitä onkin harjoittelua kun pitäis mennä tänään ostamaan puheaikaa kiina-prepaidiin, käydä pankissa ja postissa ja ehkis myös kampaajalla. Eniten jänskättää posti; pitäis selvittää paljonko maksaa paketin laitto (paketti ei ole mukana), ostaa merkkejä mukaan ja mistähän voi ostaa kortteja. Vein vasta kirjeitä, niin siinäkin oli oma hommansa että ymmärsivät mihin kirjeet menossa vaikka kuoressa luki selvällä suomenkielellä SUOMI-FINLAND : ). Onneksi elekieli on sama heilläkin.. Onneksi on kiinankielen-opetus alkamassa, niin pääsee vähän jyvälle mitä ne meille haist... siis haastelevat : )