uudessa kotimaassa. Eilen päästiin omaan asuntoon. Eilinen iltapäivä meni putkimiestä ja netinlaittajaa odotellessa. Aika nopsaa tulivat loppupeleissä kuitenkin.Putkimies tosin tulee tänään uudelleen,kun oli yllättäin väärä osa mukana... Landlordi oli onneksi paikalla tulkkina. Ihana kun se puhuu mulle täyttä ranskaa; erehdyin sanoon että olen lukenut joskus ja jotain ymmärrän. Sanan sieltä toisen täältä : ). Demain eli huomenna toistui useasti ja nyt jännityksellä odotamme mitä tänään tuleman pitää : ). Kaupoissa ollaan kierrelty ostelemassa perusjuttuja; petikamppeita, siivousvälineitä, astioita jne. Nyt pitäs alkaa pintoja pyyhkimään, rakennuspölyä on pinnoilla. Ayi eli kotiapulainen aloittaa vasta huomenna. Ihan mukava on käydä ite ensin kaikki läpi, että tulee peruspuhtaus. ayi saa sitten opetella : ).

Huomiota ollaan herätetty ihan kiitettävästi...Eka päivänä oltiin kävelykadulla ja Siljan nenästä alkoi taas suihkuta verta. Yritettiin tyrehyttää eka itse. Paikalle tuli vanhempi kiinalainen mies; ensin kokeili "hospital hospital"--sanottiin ettei tarvetta. Hän nappas Siljan polvien väliin nojaamaan ja painoi nenän vierestä aika pitkään. Toiset kantoi sankolla vettä ja siveli ihoa ja laittoi otsalle käärettä. Hyvää hoitoa, vuoto loppui. (taustaa: siljalla alkoi hometalolla verenvuotosuihkut). Hyvä syy kaikille 50 muulle kiinalaiselle tulla ihan lähelle rinkiin tuijottamaan : ). Sama show toistui illalla marketissa... Muutenkin ovat kovasti ihmetelleet tyttöjä; ihoa, hiuksia ja isoja sinisiä silmiä. Ja kotirouvan kokemuksen kertomaa " biuttivul beibiis" on kuulunut usein. Eilen Carrefourissa käytiin tosiaan ostamassa kaks kärryllistä tarpeita; ihmisiä kerääntyi kassalle taivastelemaan tavaramäärä ja kuitin summaa; mukava shoppailla täällä...rauhassa

Tänään käytiin pollarilaitoksella hakemassa lupia. Pollarit ihastuivat tyttöihin; pääsivät ottamaan valokuvia arkilliset ja tiskin taakse "palvelemaan"... Vahtikoiraa käytiin kurkkaamassa myös; se vaan ei oikein tykännyt meistä-- eka heilutti häntää, sitten hampaat irvessä räkytti ja PITKÄÄN-- kuului pihalle perään...

Oonan kanssa jo suunniteltiin että kunhan kontti tulee, niin päästään ruisleipää leipomaan. Muuten ihan hyvä idea, mutta meillä ei ole sitä h**tin uunia. Eilen landlord änkkäsi että mikro riittää-sillä voi kypsentää--ja tämä blondi "joo riittää riittää...". Kunnes äsken toisiaan muistin että kontissa tulossa aika paljon leivontajuttuja. Eli nyt aletaan neuvottelemman uudelleen. Pitää kaivaa ranskan kirja esiin- jos sais plussapisteitä ja sais suostuteltua.

No kuitenkin, ihmiset on tosi ystävällisiä ja auttavaisia täällä. Kaupassa tänäänkin oli 3 apuria pesuaineita valkkaamassa. Ja muutenkin kadullakin pysähtyvät auttamaan jos esim. kartan kanssa seisot.

Hih, nyt kävi Siemens-heppu ja pääsee pyykkämään : ) <- koskahan moisesta hommasta ollut tohkeissaan??? Palataan : )