Perjantaina tytöt saivat sitten ne kauan odotetut todistukset. Jännityksellä avasimme kuoret ja vertasimme edelliseen; hienosti oli mennyt molemmilla! Molempien arvosanoista n. puolet olivat nousseet, mikä oli tietysti hieno juttu-- eli edistystä on tapahtunut vaikka oppikieli enkku onkin.

Siljan arvosteluasteikko oli 1-4, ja neitin arvosanat olivat pääosin 2 ja 3. Suullisessa arvioinnissa oli positiivista palautetta myös; mm.englanninkielessä tapahtunut huima harppaus parin kuluuneen viikon sisällä, yrittää ja osallistu entistä enemmän ja rohkeammin, on ystävällinen ja auttavainen muille...Joillakin " ei oman open" tunneilla on vielä ujo ja hieman hiljainen, mutta tässäkin on edistystä tullut. Kuulostaa ihan äidiltään; ujo ja hiljainen...kovasti yritetään rohkaista ja innostaa osallistumaan. Vieläkin on itellä vaan opettelua ajatukseen että Silja opettelee lukemaan ja kirjoittamaan ja vieläpä vieraalla kielellä, reppana on vasta 5 vee.Suomessa olisi vasta minieskareissa ja täällä tekevät jo ekaluokkalaisten juttuja.


Oonalla oli suurinosa numeroista noussut 2-3sta -- 4seen (asteikko 1-6) ja olipa matikassa jopa yksi 5! Hänelläkin oli suullisessa arvioinnissa positiivista palautetta; enkku mennyt huimasti eteenpäin, matikassa on luokkansa kärkipäässä, nauttii ja osallistuu toimintaan enemmän kuin alkusyksystä...Tosin oli mainintaa että joskus kiinnostus aiheesta herpaantuu ja välillä pitää muistuttaa missä ollaan..kivahan se on kaverin kanssa välillä raatailla... Mutta äitinä olen ylpeä ja helpottunut lasten koulu"menestyksestä"; alussa oli huoli miten Oonalla lähtee menemään. Oonalle itselleen on koulu ollut tärkeä eka luokasta asti ja hänellä oli itselläänkin huoli alussa että jos ei pärjääkkään. Hienosti ovat jaksaneet!

Perjantaina käytiin Indian Kitchenissä viettämässä Lilin läksiäisiä. Paikalla oli reilut 50 suomalaista. Mukava ja leppoisa ilta oli; aikuiset rupattelivat ja lapset hömppäsivät ja kävivät välillä tanssimassa intialaisen musiikkivideon tahdissa : ). Lapselliset siityivät ruokailun jälkeen kotio ja muu porukka lähti sitten jatkoille. Mä missasin taas pompun : (...

Lauantaina huupastettiin shoppailemassa koko perheen voimin; Decathlonista jäi mukaan vaatetta tytöille ja mulle, parit hyppynarut, hulahulavanteet ja jumppapallo : ). Siljalle käytiin ostamassa Auchanista poppikone eli cd-soitin... naapuritkin ovat varmaan saaneet nauttia runsainmitoin Lordista, Teräsbetonista ja Apulannasta ( nämä on pikkuneiti ite listannut omaan Top 3)... Paradise Restaurantissa käytiin syömässä shoppailun lopuksi.

Eilinen päivä menikin vierashuonetta raivatessa ( lue: tyttöjen tavaroita raivatessa...) ja Oonan huonetta järjestellessä. Illalla käytiin Carressa ruokaostoksilla ja olihan taas muistutus että kiinassa ollaan : )... kavereita kiitettävästi ja vielä tuttavallisesti jaksoivat meidänkin kärryä taas kaivaa että mitäs kivaa nyt ollaan ostettu..., hedelmätorilla myös tuttavallisesti annettiin kans meistä esittelytiedote muille asiakkaille kun Oonan kanssa kävimme mansikoita ostamassa. Tuttavamme oli käynyt meidän kotikadulla suutarilla; olipahan naapurikauppias tullut kertomaan kuinka täällä on käynyt pari muutakin länkkärinaista, toisella on 2 tyttöä ja toisella 3 tyttöä, joo, on ostaneet minulta toppatakkeja ym tytöille...jne...Ihanaa että tiedotus pelaa . )...

Nyt aurinko paistaa ihanasti taas ja lähden ulos käveleskelemään. Palataan, moi!