Ohessa kopio Radio86:n sivulta:

"Kiinalaisen kuukalenterin mukaan uusi vuosi alkaa tänä vuonna helmikuun 18. päivä. Uusivuosi on Kiinan suurimpia juhlapyhiä, ja siitä alkaa viikon mittainen loma. Miljoonat kiinalaiset matkaavat kotiseudulleen viettääkseen vuodenvaihdetta sukulaistensa kanssa.

Uudenvuoden aikaan juna- ja lentoliikenteessä joudutaan tekemään erikoisjärjestelyjä, jotta kaikki halukkaat lomailijat pääsisivät koteihinsa. Tänä vuonna esimerkiksi Beijing säännösteli junalippujen ostoa sallimalla yhden asiakkaan ostaa korkeintaan 5 vuodepaikkaa tai 10 istumapaikkaa.

Kiinan kansankongressi harkitsee uudenvuodenaaton lisäämistä kansalliseen lomaviikkoon. Nykyisin aatto on työpäivä. Sina.comin äänestyksessä 98,8 prosenttia vastanneista kannatti muutosehdotusta. Asiasta päätetään kansankongressin kokouksessa ensi kuussa.

Uudenvuoden perinteisiin kuuluu viettää aattoilta ja uudenvuodenpäivä sopuisasti perheen kanssa syöden ja televisiota ja ilotulituksia katsellen. Juhlan erityisiä herkkuja ovat täytetyt taikinanyytit, dumplingsit (jiaozi), joita tehdään aattona koko perheen voimin. Loman aikana vieraillaan myös sukulaisten ja ystävien luona ja annetaan pieniä lahjoja.

Alkava vuosi vietetään sian merkeissä. Sikaa pidetään miellyttävänä, luotettavana ja rohkeana, ja sian vuonna liiketoimien pitäisi kukoistaa. Sian vuoden uskotaan näkyvän myös tavallista korkeampina syntyvyyslukuina.

Radio86:n toimitus toivottaa kaikille menestyksekästä ja onnellista sian vuotta! "

Nyt alkava vuosi on vielä poikkeuksellisesti kultaisen sian vuosi, joka on vain 60 vuoden välein. Sian vuonna on onnekasta saada lapsia; lapsen saanti tällöin tietää onnea, menestystä ja vaurautta. Nyt loppuillaan olevana koiran vuonna avioituneet tulevat saamaan onnellisen liiton. Jokaiselle  vuodelle on omat "arvonsa", en niistä tiedä enempää, mutta eiköhän niissä kaikissa ole taustalla onnellisuus...

Huomenna vietetään uuden vuoden aattoa.Juhlinta näkyy täällä laajasti. Osa kaupoista on jo tänään sulkenut ovensa juhlan vuoksi, monet ovat jopa kuukauden lomalla. Raketit räiskyy lähes taukoamatta; koko ajan kuluu ja melkein näkyykin jostakin suunnasta pauketta ja välkettä. Ruokakaupat ovat aivan ruuhkassa; eilen illalla klo 20 jälkeen jonotimme 45min Carressa...Ihmiset toivottelevat meillekin kadulla  " xin nian kuai le"- hyvää uutta vuotta, oveen oli ilmestynyt tuplaonni-kiinanmerkki-koriste taloyhtiön puolesta... Ilotulitteista sen verran; kuulin että alaikäraja ostossa on täällä 10 vuotta.Montakohan loukkaantuu ja menehtyy tänä vuonna juhlinnan lomassa pelkästään rakettien aiheuttamiin vammoihin??? Niitä ammutaan missä vaan ja milloin vaan; parvekkeelta ja ikkunoista...

Kuva Hefangin aukiolta, jonne on rakennettu kultainen sika poikineen..:

397570.jpg

Ai niin; sian vuonna syntyneet eivät saa syödä sian vuonna sikaa, silloinhan he söisivät itseään...Näinhän se menee. Vanhempi sukupolvi noudattaa sääntöä, mutta nuorisolle ei ole niin nöpönuukaa syökö itseään vai jotain muuta : ).